Integrarea codului Feedback în site

INTEGRAREA PRIN GOOGLE TAG MANAGER

Cu ajutorul lui Google Tag Manager, poți insera în site și codul care afișează  Marca de Încredere TRUSTED.RO, dar și codul pe baza căruia strângi note și opinii de la clienți prin sistemul Feedback.Trusted.ro. Rezultatul este că pagina se încarcă mult mai repede decât înainte și nu ai nevoie de un programator pentru a insera codurile dorite. Iată care sunt pașii de activare a lui Google Tag Manager:

Mai întâi avem nevoie de un Container ID. Mergi la Tagmanager.Google.com și creează un cont nou, asociat site-ului dorit. La “Where to Use Container”, selectează Web. La final, trebuie să fii de acord cu termenii și condițiile și politica de confidențialitate.

Ți s-a alocat un Container ID, de forma  GTM-XXXX. Vei vedea alți doi sub-pași:

  1. primul în care inserezi în eticheta a site-ului o porțiune de cod;
  2. al doilea în care inserezi o altă porțiune de cod imediat după eticheta din site-ul tău.

Vom adăuga primul Tag, prin care inserăm codul Feedback. Apasă pe New Tag. La tipul tag-ului, alegem din listă Custom HTML. În câmpul HTML, introdu  codul primit de la TRUSTED.RO. Ca trigger, vom alege All Pages. Asta înseamnă că, la fiecare vizualizare a unei pagini din site, va rula acest cod. Apasă Save în dreapta sus și dă-i un nume acestui tag. Acum trebuie publicat tag-ul. Apasă Submit în dreapta sus, apoi Publish. Introdu un nume și o descriere, apoi Continue. 


Gata, tag-ul este live pe site! În același mod, poți insera și alte tipuri de coduri pe site. Ai vreo întrebare pentru noi?  Trimite-ne un e-mail, dar mai întâi vizitează site-ul nostru, poate vei găsi chiar acolo răspunsuri!


Instrucțiuni de integrare în platformele partenere TRUSTED.RO:

Au fost create module specifice de integrare cu diverse soluții e-commerce – Gomag si Extended. Modulele de integrare cu versiunile mai vechi de Opencart, Prestashop, Woocommerce, Magento nu mai sunt disponibile, va rugam sa faceti integrarea cu codul original sau prin GTM

Va rugăm să activați și instalați aceste module conform instrucțiunilor specifice fiecărei platforme. Dacă întâmpinați probleme, ne puteți contacta la contact at trusted.ro. În limita timpului disponibil, putem să vă ajutăm.


Gomag


În Gomag există aplicația "Trusted Opinii de Încredere", aplicație pe care clienții trebuie să o activeze și să o configureze. Configurarea acestei aplicații constă în setarea cheii API, pe care clientul o primește de la TRUSTED.RO. Calea către aplicație este: administrare > Gomag Apps > secțiunea Clienți > aplicația "Trusted Opinii de Încredere".

Pentru a testa integrarea, puteți activa serviciul Opinii de Încredere în modul Test în panoul de administrare Feedback Trusted sau puteți urma pașii descriși în Testare integrare.

Extended

Implementarea se face automat dacă sistemul este setat ca Activ și este adăugat API key-ul furnizat de TRUSTED.ro. Pentru a accesa opțiunea: Manager (Back-office) > Servicii > Integrări > Activare "Trusted - Magazin de Încredere".


Pentru a testa integrarea, puteți activa serviciul Opinii de Încredere în modul Test în panoul de administrare Feedback Trusted sau puteți urma pașii descriși în Testare integrare.


Testarea integrării serviciului Feedback


Pentru a testa integrarea unui magazin cu serviciul Feedback, magazinul trebuie setat ca Activ și pus pe modul Test. Apoi, fă o comandă de test în site-ul magazinului.


În consola browserului  (Ctrl + Shift + i SAU command+ Shift + i), la Network, filtrează lista căutând “feedback” sau “trusted”.  Dă click pe index.php?page=order&shop
În pagina de confirmare a comenzii, îți va apărea ca în imaginea de mai jos, doar că vor fi cele cu care faci comanda (Prenume, ID comandă, Oraș). Dacă la Request URL sunt datele corecte, atunci e OK (adică e-mail-ul, numele și orașul). La &shop=..., trebuie să fie API key-ul magazinului. Pe adresa de e-mail cu care ai testat vei primi e-mail-ul cu formularul de feedback. În panoul de administrare Feedback, la statistici, ar trebui în câteva minute să apară o nouă comandă.

Versiunea : 2.0.442. Creat in parteneriat cu Nordlogic Software Product Development . Copyright 2019-2024