Integrarea codului Feedback în diverse platforme e-commerce

Au fost create module de integrare cu diverse soluții e-commerce - Opencart, Prestashop, Woocommerce etc. Acestea vă sunt oferite "as is" și nu garantăm dezvoltarea lor ulterioară, în plus față de versiunile din prezent.

Va rugăm să descărcați și instalați aceste module conform instrucțiunilor specifice fiecărei platforme. Dacă întâmpinați probleme, ne puteți contacta la feedback@trusted.ro. În limita timpului disponibil, putem să vă ajutăm.


Instrucțiuni de integrare în platformele partenere TRUSTED.RO:

Gomag


În Gomag există aplicația "Trusted Opinii de Încredere", aplicație pe care clienții trebuie să o activeze și să o configureze. Configurarea acestei aplicații constă în setarea cheii API, pe care clientul o primește de la TRUSTED.RO. Calea către aplicație este: administrare > Gomag Apps > secțiunea Clienți > aplicația "Trusted Opinii de Încredere".

Pentru a testa integrarea, puteți activa serviciul Opinii de Încredere în modul Test în panoul de administrare Feedback Trusted sau puteți urma pașii descriși în Testare integrare.

Extended

Implementarea se face automat dacă sistemul este setat ca Activ și este adăugat API key-ul furnizat de TRUSTED.ro. Pentru a accesa opțiunea: Manager (Back-office) > Servicii > Integrări > Activare "Trusted - Magazin de Încredere".


Pentru a testa integrarea, puteți activa serviciul Opinii de Încredere în modul Test în panoul de administrare Feedback Trusted sau puteți urma pașii descriși în Testare integrare.


Magento


Pentru a integra serviciul Opinii de Încredere cu platforma Magento, descărcați modulul de aiciFolosind un client FTP, precum FileZilla, încărcați folderul modulului în folderul root al magazinului. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți când instalați o extensie Magento este dezarhivarea dosarului în care este stocată extensia și să copiați folderul App în folderul root al magazinului, utilizând FTP. Apoi, mergeți la panoul de administrare Magento și parcurgeți următorii 3 pași pentru a vă asigura că procesul se desfășoară fără probleme:


1. Verificați dacă aveți backup curent a site-ului dvs. sau creați unul prin accesarea System -> Tools -> Backup. Acest lucru va fi util în cazul în care ceva nu va merge bine.

2. Dezactivați compilațiile prin intermediul System-> Tools -> Compilations.

3. Ștergeți memoria cache mergând la System -> Cache Management, selectând toate fișierele din listă, selectând opțiunea Refresh din lista din dreapta și apoi dând clic pe Submit.


Acum deconectați-vă din panoul de administrare și reconectați-vă.


Accesați System -> Configuration. Mergeți la Services, unde apare denumirea extensiei încărcate prin FTP și anume TrustedFeedback IntegrationClick pe extensie și inserați API Key sau Cod unic magazin (pe care îl găsiți în contul vostru în panoul de aministrare Feedback Trusted în meniul din dreapta sus în Setări, secțiunea Cod unic magazin, sau cele furnizate de TRUSTED.RO) și apoi click pe Save Config.Pentru a vă asigura că instalarea sa desfășurat fără probleme, mergeți la Advanced -> Advanced și sub Disable Modules Output, verificați dacă extensia nou instalată apare în listă. Dacă da, înseamnă că ați făcut totul corect. 


Pentru a testa integrarea, puteți activa serviciul Opinii de Încredere în modul Test în panoul de administrare Feedback Trusted sau puteți urma pașii descriși în Testare integrare.


Opencart

Pentru a integra serviciul Opinii de Încredere cu platforma Opencart, descărcați modulul de aici.

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți când instalați un modul Opencart este dezarhivarea dosarului în care este stocată extensia/modulul și să copiați folderul Upload în folderul root al magazinului. Folosind un client FTP, precum FileZilla, pur și simplu încărcați conținutul folderului Upload* în folderul root al magazinului - Admin peste Admin și Catalog peste Catalog (niciun fișier nu va fi suprascris).

Accesați panoul de administrare Opencart și accesati Extensions -> Modules, pentru versiuni Opencart 2.x. Căutați modulul denumit Trusted Feedback Integration în lista de module.sau accesați Extensions -> Extensions, căutați Modules în bara de căutare, pentru versiuni Opencart 3.x. Căutați modulul denumit Trusted Feedback Integration în lista de module.Dați click pe Install (butonul verde) din dreapta.Odată instalat, dați click pe Edit, pentru a configura modulul. În secțiunea de setări a modulului, adăugați API Key-ul sau Cod unic magazin (furnizate de TRUSTED.RO). Salvați setările.Pentru a testa integrarea, puteți activa serviciul Opinii de Încredere în modul Test în panoul de administrare Feedback Trusted sau puteți urma pașii descriși în Testare integrare.

Prestashop

Pentru a integra serviciul Opinii de Încredere cu platforma Prestashop, descărcați modulul de aici. După ce ați descărcat arhiva modulului, accesați panoul de administrare în platforma Prestashop și mergeți la Modules. 
Acesați Modules și apoi click pe Upload a module.
Selectați arhiva modulului descărcat în calculator dând click pe Select a file sau adăugați arhiva prin drag&drop în fereastra Upload a Module. Odată instalat, click pe Configure.


În setările modulului, adăugați API Key-ul sau Cod unic magazin (furnizate de TRUSTED.RO). Salvați setările.Pentru a testa integrarea, puteți activa serviciul Opinii de Încredere în modul Test în panoul de administrare Feedback Trusted sau puteți urma pașii descriși în Testare integrare.


WooCommerce

Pentru a integra serviciul Opinii de Încredere cu platforma Opencart, descărcați modulul de aici.


În panoul de administrare al magazinului, mergeți la Plugins, click pe Add new, click pe Upload Plugin, unde puteți încărca arhiva modulului descărcat mai devreme:
Alegeți modulul descărcat dând click pe Coose file sau adăugați-l prin drag&drop. Apoi click pe Install now. După ce s-a instalat modulul, acesta trebuie activat dând click pe Activate Plugin. Apoi mergeți la Woocommerce -> Settings -> tab-ul Integration, unde sunt afișate setările modulului Feedback Trusted și acolo introduceți API Key-ul sau Cod unic magazin.
Pentru a testa integrarea, puteți activa serviciul Opinii de Încredere în modul Test în panoul de administrare Feedback Trusted sau puteți urma pașii descriși în Testare integrare.


Testarea integrării serviciului Feedback


Pentru a testa integrarea unui magazin cu serviciul Feedback, magazinul trebuie setat ca Activ și pus pe modul Test. Apoi, fă o comandă de test în site-ul magazinului.


În consola browserului  (Ctrl + Shift + i SAU command+ Shift + i), la Network, filtrează lista căutând “feedback” sau “trusted”.  Dă click pe index.php?page=order&shop
În pagina de confirmare a comenzii, îți va apărea ca în imaginea de mai jos, doar că vor fi cele cu care faci comanda (Prenume, ID comandă, Oraș). Dacă la Request URL sunt datele corecte, atunci e OK (adică e-mail-ul, numele și orașul). La &shop=..., trebuie să fie API key-ul magazinului. Pe adresa de e-mail cu care ai testat vei primi e-mail-ul cu formularul de feedbac. În panoul de administrare Feedback, la statistici, ar trebui în câteva minute să apară o nouă comandă.


Versiunea : 2.0.199. Creat in parteneriat cu Nordlogic Software Product Development . Copyright 2019-2020