Despre sistemul Opinii de Încredere

OPINII DE ÎNCREDERE este dezvoltat de TRUSTED.ro. Programul Național pentru Certificarea magazinelor Online din România.Sistemul gestionează obiectiv feedback-ul utilizatorilor care cumpără online și calculează o notă medie a magazinelor online, pe baza notelor date de clienții acestora.

Cum funcționează?

Magazinul online înscris în program trimite prin API-ul nostru la fiecare comandă: ID-ul comenzii, prenumele clientului, orașul din care s-a efectuat comanda și adresa de e-mail a acestuia (se păstreză doar 10 zile; detalii mai jos). Acest lucru se va realiza automat prin plasarea unui cod în pagina de confirmare a comenzii din site-urile magazinelor.


După 7 zile, clientul primește un e-mail din partea sistemului nostru (dar în numele magazinului online) în care este invitat să răspundă la 3 întrebări. Pe baza acestor note se va calcula nota medie a magazinului respectiv. Iată cele 3 întrebări:


 • Ce notă ai da magazinului de la care tocmai ai cumpărat? (sistem de la 1 la 10)

 • Cât de multumit ești de calitatea serviciilor de livrare? (sistem de la 1 la 10)

 • Ai recomanda magazinul și altor prieteni? (Da/ Nu - se calculează procentul celor care aleg Da)

În cazul în care clientul dă o notă mai mică de 7, acesta va fi nevoit să lase un comentariu în care să explice problema pe care a avut-o cu magazinul respectiv.


Un client poate completa o singură dată acest formular și nu poate edita răspunsul după ce acesta a fost publicat.

Cum-functioneaza-sistemul-Opinii-De-Incredere-INFOGRAFIC

Sistemul de Notare

Atunci când un client trimite un feedback negativ, reprezentatul magazinului online poate să răspundă clientului nemulțumit în acest sistem. Feedback-ul negativ va fi publicat alături de comentariul magazinului.


În cazul acesta, clientul va primi un nou formular și, în cazul în care problema a fost rezolvată, el poate da o altă notă magazinului. Ambele note se publică pe pagina magazinului online, în schimb la media generală se ia în calcul doar cea de-a doua notă.


Dacă nota este peste 5, aceasta se publică automat.


Magazinul poate să atragă atenția asupra mesajelor abuzive, comunicând cu TRUSTED.ro.


Pe site-ul feedback.trusted.ro vor fi afișate toate magazinele care au acest sistem implementat, cu toate comentariile și notele primite. Media generală afișată reprezintă rating-ul magazinului respectiv. Nu se afișează nimic public până nu apar 30 de review-uri despre un magazin.


 • Iată ce reprezintă notele:

  • Notele 1 si 2 - foarte nemulțumit

  • Notele 3, 4 si 5 - nemulțumit

  • Notele 6, 7 si 8 - mulțumit

  • Notele 9 si 10 - foarte mulțumit

Datele utilizatorilor

Informații despre client primite de la magazinul online (prenume, oraș, email, ID comandă) rămân pe serverele noastre timp de 10 zile.


Nota și comentariul clientului rămân pentru totdeauna pe server și se vor afișa pe feedback.trusted.ro. Clientul poate alege să publice o notă cu prenumele real sau ca anonim.


În contul magazinului, opinia unui client va putea fi identificată după ID-ul comenzii. Considerăm că această procedură este utilă pentru magazinele care vor să știe ce a cumpărat clientul care a oferit un anumit feedback.

Feedback-ul oferit de client va fi însoțit de ziua și de ora în care a fost publicat.

Widget opinii de încredere

Cea mai simplă variantă pentru a prezenta informațiile și părerile clienților publicate în pagina magazinului online este prin instalarea Widget-ului Opinii de Încredere. Acest widget este disponibil în două variante:

1. Widget închis-deschis

widget-opinii-de incredere

2. Widget integrat în site (embed)

widget-embeded-opinii-de incredere

Creat in parteneriat cu: InboxTarget.ro Automatizare Marketing